28 Eylül 2016

Bisiklet Oteli


Yaşanan krizlerden ders çıkaran otel yatırımcısı işletmesini 12 ay boyunca rantabl işletebilmek için Bisiklet Turizmine döndü.










Belek turizm merkezinde bir turizmci, daha önce "deniz, kum, güneş" tatiline gelenlere hizmet veren otelini, Avrupa'da bisiklete duyulan ilgiden yola çıkarak "bisiklet oteli" konseptiyle yeniledi.

Otel, altyapı değişikliklerinin yanı sıra bisiklet teknik servisi, takımları takip edecek takım araçları ve büfelerinde tamamen bisikletçilere özel hazırlanmış yiyecekleriyle amatör ve profesyonel "bisikletli tatilcileri" bekliyor.

Turistik tesisin pazarlama ve satış müdürü Mehmet Kaplanpınar, yaptığı açıklamada, otellerinin 2014 yılından beri hizmet verdiğini, kış sezonunda otellerine hareket getirmek için böyle bir değişikliğe gittiklerini söyledi.

Kaplanpınar, bisiklet turizmine tüm altyapılarıyla hazır olduklarını ifade ederek, bundan sonra Antalya'da birçok bisiklet organizasyonu düzenleyeceklerini belirtti.

"Türkiye bisiklet turizminde çoğu ülkelere nazaran çok geride kaldı." diyen Kaplanpınar, uzun bisiklet yolları dolayısıyla bu pazardaki turistlerin yüzde 70-80'inin İspanya'ya gittiğini vurguladı.

Kaplanpınar, Türkiye'nin bisiklet turizmi konusunda büyük bir potansiyeli olduğunun altını çizerek, "Finansal olarak desteklenebilir bir altyapıyla Türkiye'nin bisiklet sporu konusunda ileri seviyelere geleceğine inanıyoruz. Bunu hedefliyoruz. Bir başlangıç olarak da altyapıyı, her şeyi oluşturduk. Özellikle Antalya'nın bu konuda geride kaldığını düşünüyoruz. Yeni aktiviteler ve organizasyonlarla Türkiye neden bir İspanya olmasın?" diye konuştu.

Turizm acentesi koordinatörü ve eski milli bisikletçi Tolga Gündüz de bisiklet turizmini Antalya'ya kazandırmak için gerekli çalışmaları yaptıklarını söyledi. Kış döneminde otellerini bisiklet turizmiyle gelen sporcularla doldurmak istediklerinin altını çizen Gündüz, şunları söyledi:

"Amacımız, Avrupa'da yılda 52 milyar avro ekonomisi olan bisiklet turizminde Türkiye'nin hak ettiği payı almasıdır. İspanya'nın Mallorca kentini, yılda 600 bin ila 800 bin bisikletçi ziyaret ediyor. Bizim bu kadar güzel ülkemiz, yollarımız gerekli altyapımız ve otellerimizle neden bu turistleri burada ağırlamayalım? Neden turizmi daha iyi noktalara getirmeyelim? Otelimizde tamamen bisiklet konseptiyle altyapı çalışmalarını hazırladık. Gerekli teknik servis, takımları takip edecek takım araçları ve tamamen bisikletçilere özel yiyecek büfeleriyle hizmete girmiş bulunmaktayız. Bütün pedal dostlarımızı otelimize bekliyoruz."

Gündüz, ilk yıl 5 bin sporcuyu Antalya'ya getirmek istediklerini, bu sayının her sene artarak devam etmesini sağlamak için de çalışmaları sürdürdüklerini söyledi.

Yurt içi ve dışındaki tüm bisiklet takımları ile görüşmeler yaptıklarını ve hepsinden çok olumlu cevaplar aldıklarını anlatan Gündüz, "Belek bölgesini Avrupa'nın ve dünyanın bisiklet başkenti haline getirmek istiyoruz," dedi.


Katkıları için Filiz’e teşekkürler.