27 Mayıs 2019

[bisikletle]Türkiye: Pergamon ve Sagalassos (Mesudiye III)

25 Mayıs 2019, Cumartesi / Datça Mesudiye III (33. gün)

8’de kalkıp bir duş aldıktan sonra kahvaltı edip 11’e doğru aşağıya, inşaata iniyoruz. Bugün son günüm, gitmeden onlar için bir kaç fotoğraf çekeceğim. Evden çıkarken buna ilişkin malzeme aldık yanımıza. 

Remzi ve Deren, ve de işçiler hummalı bir çalışma içindeler. Bayrama yetişmeyecek olsa da bu işin bitmesi lazım, çok olmuş başlayalı. Araya giren yağmurlu günler işi aksattığından bugünlere sarktığı söylenmekte.

Bugün foto çekeceğiz demiştim ya; başlıyoruz. İlkin mutfak. Elvira bir stilist gibi köşeleri beraberinde getirdiği malzemeleri kullanarak süslemekte, hazırlamakta. Elimdeki kompakt kamerayı minik bir üçayağa oturtup seyyar merdiveni de yükselti olarak kullanarak fotolar çekiyorum. Öyle de olur böyle de olur diyerek sırasıyla bahçedeki hamak, yatak odaları, WC, balkon, teras, veranda, oturma grubu, bahçe ve dış cephe... Hava kararana kadar. Fotoları daha sonra BS’ya aktarırken izlediğimizde işe yarar pek çok kare buluyoruz. Şimdilik, iş tamamlanana kadar bu fotolar mekanı tanıtmak adına iş görür. Söylemiş miydim; Villa White adıyla apart otele dönüştürmekteler evi. Kalmak isterseniz Airbnb

Akşam yemeği için yalıya Ovabük’e iniyoruz. Poyraz Pansiyon&Restaurant severek gittikleri bir yer. Ben mezelerle karnımı doyuruyor, onlar deniz mahsulleriyle. Son gecemiz gene gülerek eğlenerek geçmekte.

Siz Azis’i tanır mıydınız? Ben yeni tanıdım. Renkli bir kişilik. Hayranları şimdi soruyor: Sana N’oldu Ya?

Öyle bir adam ki onu artık Bulgaristan değil tüm dünya tanıyor. Zaten bizi bir başka sevdiği için bir ayağı Türkiye'de. Her an, her yerde Azis'in konser afişlerini görebilirsiniz. 2000'lerin en başında bomba gibi patlayarak her defasında tahrip gücünü yükseltmeyi becerdi kendisi. Bir kere zaten şu imajla çıkmak, her babayiğidin harcı değil.

Bacak boyu ve bana mısın demediği topuklu ayakkabıları her zaman çok konuşulan Azis, pop starlığın dışında bir de moda tasarımcısı. Her ne kadar ülkesi Bulgaristan'da geçerli sayılmasa da 2006 yılında Niki Kitaetsa ile evlendi. Evlendi mi? Evlendi.

En yakın arkadaşı Gala'ya taşıyıcı anne olması için ricada bulundu ve bu sayede de bir kız çocuğu sahibi oldu. Ancak ikilinin evliliği uzun sürmedi, 2008 yılında ayrıldılar.

Size Azis'i anlatırken fotoğraflara dikkatli bakmanızı rica edeceğim, çünkü yavaş yavaş gelen ve en sonda göreceğiniz değişim size bir "Yok artık!" çektirecek.

Bu arada Azis, 2005 yılında aktivist kişiliğini daha da aktif hale getirmek için siyasete bulaşmayı da ihmal etmemiş. Bulgaristan Çingenelerinin haklarını savunan Euroroma partisine üye olmuş. Yeterli oyu alamadığı için parlamentoya giremedi ama bakın siyasete nasıl alet oldu? 2007 yılında sevgilisiyle öpüştüğü reklam afişini Sofya Belediye Başkanı "çıplaklık" gerekçesiyle her yerden kaldırttı.

Fakat LGBTİ üyeleri afişin çıplaklık değil, homofobiklik yüzünden kaldırıldığını söyleyip başkanı protesto etmeye başladılar. Böylece muazzam bir farkındalık da oluşturmuş oldu Azis.

Asıl adı Vasil Troyanov Boyanov olan Azis'i bu aralar gören tanıyamıyor, çünkü nasıl tanısın? Gitti bizim sakallı Sibel Can'ımız, yerine geldi Dan Bilzerian! Tamam imaj değiştirmesine çok alışkındık ama bu imaj değil resmen vücut değiştirmek olmuş. Bu kadar kas yapacak ne vardı güzel kardeşim? Demek ki adam kendini böyle seviyor, bize laf düşmez tabii de ne demek istediğimi anladığınızı düşünüyorum.

Vay anam vay! Azis şoklara soktun bizi bebeğim! Neyse yeni şarkı yap da iki göbek atalım yine hep beraber.

Seri köz getirin Azis'ime!










Elvira
Veranda, Villa White

Arka cephe, Villa White

Remzi, Elvira ve Deren ile







































































34. gün (devamı) Datça Hızırşah – 32. gün (öncesi) Mesudiye II






[bisikletle]Türkiye: Pergamon ve Sagalassos 
  

Bandırma–Biga = 72,88 km

Biga–Yanıklar = 73,88 km

Yanıklar-Arıklı = 61,12 km

Arıklı–Burhaniye = 57,06 km

Burhaniye–Ayvalık = 37,13 km

Ayvalık–Bergama = 62,30 km

Bergama–İzmir = 25,10 km

İzmir–Akhisar = 10,29 km

Akhisar–Gördes = 60,94 km

Gördes–Demirci = 54,22 km

Demirci–Selendi = 32,54 km

Selendi–Alaşehir = 63,74 km

Alaşehir–Kiraz = 66,69 km

Kiraz–Tire = 67,39 km

Tire–Koçarlı = 64,20 km

Koçarlı–Karpuzlu = 62,01 km

Karpuzlu–Milas = 36,24 km

Milas-Bodrum = 52,40 km